MEŠAVINA BILJNOG ČAJA ZA PRIPREMU NAPITKA DIJETETSKOG KARAKTERA
KOJA POMAŽE KOD ZAPALJENJA ORGANA ZA VARENJE I POVEĆANE ŽELUDAČNE KISELINE
SASTAV:
Hajdučica (Achillea millefolium – herba) – biljka* | 20% |
Kantarion (Hypericum perforatum – herba) – biljka* | 25% |
Nana (Mentha piperita – folium) – list* | 20% |
Kamilica (Matricaria chamomilla – flos) – cvet* | 10% |
Lan (Linum usitatissimum – semen) – seme* | 10% |
Beli slez (Althaea officinalis – radix) – koren* | 15% |
*Dnevne potrebe nisu ustanovljene
NAČIN UPOTREBE: 1 do 2 kesice sa čajem staviti u sud, preliti sa 2 dl ključale vode i poklopiti. Posle 30 minuta izvaditi kesicu. Gotov čaj zasladiti po želji. Uvek sveže pripremljen piti 4 puta dnevno pre jela. Deci davati prema uzrastu.
Ovaj napitak se može koristiti u dužem vremenskom periodu bez posledica.
Aktivni principi iz pažljivo odabranih delova biljaka u ovoj čajnoj mešavini svojim fiziološkim svojstvima smanjuju povećanu kiselinu u želudcu sprečavajući zapaljenje sluznice organa za varenje i time otklanjaju brojne neprijatne simptome kao što su bol, nadutost, žgaravica, mučnina itd.
Upotreba isključivo samo ovog proizvoda ne služi za dijagnozu ili lečenje bilo koje bolesti, već predstavlja dodatak ishrani i ostaloj terapiji u očuvanju zdravlja ili njegovog oporavljanja.
NAČIN ČUVANJA: Čaj čuvati zatvoren, u originalnom pakovanju, na tamnom mestu i sobnoj temperaturi.
MERE OPREZA: Dokazana preosetljivost na neku komponentu preparata.