MEŠAVINA BILJNOG ČAJA ZA PRIPREMU NAPITKA DIJETETSKOG KARAKTERA
KOJA POMAŽE KOD REUMATSKIH TEGOBA I ZAPALJENJA ZGLOBOVA
SASTAV:
Vrba (Salix alba – cortex) – kora* | 25% |
Breza (Betula pendula – folium) – list* | 25% |
Pirevina (Agropyrum repens – rhizoma) – rizom* | 10% |
Kopriva (Urtica dioica – folium) – list* | 20% |
Frangula (Rhamnus frangula – cortex) – kora* | 10% |
Zova (Sambucus nigra – flos) – cvet* | 10% |
*Dnevne potrebe nisu ustanovljene
NAČIN UPOTREBE: Supenu kašiku čaja preliti sa 2 dl hladne vode, promešati, sud poklopiti i zagrejati do ključanja. Ostaviti da odstoji 30 minuta, obavezno poklopljen zbog što bolje iskorišćenosti aktivnih materija i eteričnih ulja. Procediti, zasladiti po želji i piti 4 puta dnevno uvek sveže pripremljen napitak, najbolje pre jela. Deci davati prema uzrastu.
Ovaj napitak se može koristiti u dužem vremenskom periodu bez posledica.
Aktivni principi iz pažljivo odabranih delova biljaka u ovoj čajnoj mešavini svojim fiziološkim svojstvima ublažavaju bolne senzacije reumatoloških stanja, omogućavajući bolju pokretljivost zglobova i smiruju simptome zapaljenja.
Upotreba isključivo samo ovog proizvoda ne služi za dijagnozu ili lečenje bilo koje bolesti, već predstavlja dodatak ishrani i ostaloj terapiji u očuvanju zdravlja ili njegovog oporavljanja.
NAČIN ČUVANJA: Čaj čuvati zatvoren, u originalnom pakovanju, na tamnom mestu i sobnoj temperaturi.
MERE OPREZA: Dokazana preosetljivost na neku komponentu preparata.