MEŠAVINA BILJNOG ČAJA ZA PRIPREMU NAPITKA DIJETETSKOG KARAKTERA
KOJA POMAŽE KOD ŠEĆERNE BOLESTI
SASTAV:
Pelen (Artemisia absinthium – herba) – biljka* | 10% |
Breza (Betula pendula – folium) – list* | 15% |
Crni dud (Morus nigra – folium) – list * | 20% |
Pasuljevina (Phaseolus vulgaris – legumen) – mahuna* | 35% |
Kopriva (Urtica dioica – folium) – list* | 20% |
*Dnevne potrebe nisu ustanovljene
NAČIN UPOTREBE: 1 do 2 kesice sa čajem staviti u sud, preliti sa 2 dl ključale vode i poklopiti. Posle 30 minuta izvaditi kesicu. Gotov čaj, uvek sveže pripremljen, piti 4 puta dnevno pre jela, nezaslađen. Deci davati prema uzrastu.
Ovaj napitak se obično koristi dok traju tegobe ali se bez posledica može koristiti i u dužem vremenskom periodu.
Aktivni principi iz pažljivo odabranih delova biljaka u ovoj čajnoj mešavini svojim fiziološkim svojstvima pomažu u regulisanju nivoa šećera u krvi u smislu njegovog snižavanja i time deluju protektivno na ceo organizam sprečavajući posledice dugotrajnog povišenog nivoa šećera u krvi.
Upotreba isključivo samo ovog proizvoda ne služi za dijagnozu ili lečenje bilo koje bolesti, već predstavlja dodatak ishrani i ostaloj terapiji u očuvanju zdravlja ili njegovog oporavljanja.
NAČIN ČUVANJA: Čaj čuvati zatvoren, u originalnom pakovanju, na tamnom mestu i sobnoj temperaturi.
MERE OPREZA: Dokazana preosetljivost na neku komponentu preparata.